سلام دوستان


در اين مطلب مي خواهم شما را با بيماري هاي رايج در بلدرچين ها آشنا کنم.


همانطور که مي دانيد بلدرچين ها پرنده هايي مقاوم در برابر انواع بيماري ها هستند اما اگر پرورش دهنده اي در مورد بهداشت و تغذيه پرنده بي دقتي کند و آنها را در جايي کثيف پرورش دهد و اب و غذاي آلوده و مانده آنها را تغذيه کند، قطعا دچار بيماري خواهد شد، در ادامه مهمترين و رايج ترين بيماري هاي بلدرچين را آماده کرده ايم :


 


بيماري آنفولانزا


علايم :


در حالت اوليه و خفيف علائمي مانند بي حالي، درگيري تنفسي و اسهال مشاهده مي شود و در شکل حاد بيماري شامل التهاب کيسه هاي هوايي ، سينوس ها و همچنين سينوس ها پر از مواد پنيري است. جوجه بلدرچين ها يا حتي گاهي بالغين ممکن است ناگهاني خفه شوند به اين دليل که مجاري تنفسي از مواد پنيري پر شده اند. از جمله ساير علائم نيز مي توان به درگيري هاي شديد تنفسي ، آبريزش بيش از حد چشم ها و کبودي سر و صورت و پاها به ويژه ساق آنها، افت شديد توليد تخم هم در گله هاي مادر و هم تخم گذار اشاره کرد.


پيشگيري و درمان :


مهم ترين عامل در پيشگيري از بيماري ها رعايت بهداشت است. يعني بايد از تماس مستقيم يا غير مستقيم بلدرچين با هر گونه اشيا و جاندار آلوده بپرهيزيم. براي درمان در سطوح اوليه استفاده از واکسيناسيون است.


 


بيماري آبله


علايم:


دوره کمون بيماري معمولا 15 روز و دوره ابتلاي آن 40 روز است و محيط را تا چندين ماه آلوده مي کند. تاول هايي بر روي تاج بلدرچين ها، پلک آنها يا هر نقطه بدون پر ديگر بلدرچين ها پديدار ميشود که اين تاول ها به سرعت بزرگ شده و متجمع و يکي مي شوند و سپس به رنگ قهوه اي در مي آيند که در پايان کار بسته مي شوند، خشک مي شود و مي ريزد. ورم پرده نازک روي چشم ، ايجاد مواد پنيري در پلک چشم، سخت شدن خوردن و آشاميدن براي پرنده به دليل وجود زخم در دهانش از ديگر علايم مي باشد.


پيشگيري و درمان: 


اولين و کم هزينه ترين روش رعايت موارد بهداشتي، ضد عفوني کردن منظم محيط، سيستم تهويه هواي مناسب مي باشد، ات بيشترين ناقل بيماري مي باشد، از ورود ات به داخل سالن جلو گيري کنيد.راه حل بعدي واکسيناسون کل پرنده ها در مقابل بيماري مي باشد. تقويت غذاي گله و استفاده از جيره سهل البلع و شستشوي محيط با مواد ضد عفوني کننده  و پاکسازي مداوم محيط از فضولات از روش هاي موثر جهت پيشگيري از بيماري مي باشد.


 


بيماري نيوکاسل


علايم:


آبريزش بيني، اختلالات تنفسي، خرخر، عطسه هاي سوتي، نفس نفس زدن، تنفس با منقار باز، افسردگي، تشنگي، بي اشتهايي، فلج، لرزش عضلات، چرخش به پشت يا به شکم، غلت زدن از علايم ظاهري اين بيماي مي باشد. توليد تخم به سرعت کاهش مي يابد، پوسته تخم مرغ نرم و رنگ پريده است، اسهال سبز، فلج پاها و بال ها، پنوموني بينايي، سرفه، سستي و پايين افتادگي بال ها، چرخش به دور خود و عقب عقب راه رفتن، رقيق و آبکي بودن سفيده تخم ها ، عقب راه رفتن پس از نوشيدن آب از ديگر علايم اين بيماري است. 


پيشگيري و درمان:


اولين و بهترين روش در پيش گيري از بيماري رعايت اامات بهداشتي، تميز نگه داشتن محيط و پاکسازي مداوم فضولات و ضد عفوني کردن پرندگان مي باشد، از واکسيناسيون نيز جهت پيشگيري از بيماري مي توان کمک گرفت، اين کار به سه روش انجام ميشود: مخلوط کردن واکسن با آب اشاميدني، اسپري کردن آن و يا تزريق عضلاني. که بهترين روش مخلوط کردن کردن واکسن با آب آشاميدني پرنده مي باشد. از آنتي بيوتيک ها نيز جهت درمان اين بيماري ميتوان کمک گرفت.


 


بيماري آنسفالوميليت


علايم:  


اين بيماري با سن پرنده رابطه عکس دارد يعني هر چه پرنده بالغ تر باشد، احتمال نفوذ ويروس در بدن پرنده کمتر است. بر همين اساس، جوجه هاي تازه به دنيا آمده بيشترين خطر را متحمل مي شوند. از مهم ترين علايم اين بيماري ضعف جوجه ها پس از خروج از تخم و گيجي پرنده مي باشد. اين گيجي پرنده تا حدي مي تواند پيشرفت کند که پرنده نتواند تعادل خود را هنگام راه رفتن حفظ نمايد، به همين دليل پرنده علاقه اي به حرکت نداشته و بيشتر بر روي مفاصل خرگوشي خود مي نشيند. در نهايت با پيشرفت بيماري پرنده فلج شده و در اثر تشنگي يا گرسنگي از بين مي رود.


پيشگيري و درمان: 


چون اين ويروس از طريق مدفوع دفع مي شود و تا مدت ها در بيرون از بدن موجود زنده مي تواند زنده بماند، پس براي جلوگيري از اين بيماري، همواره محيط را از فضولات پاکسازي کنيد و پرندگان و محيط را ضد عفوني کنيد. جهت جلوگيري از انتقال بيماري به نطفه ها، بايد پرنده مادر را از راه آشاميدني يا تزريقي واکسينه نمود. پرنده هاي بيمار را در محلي جداگانه نگهداري کنيد تا از مرگ انها بر اثر تشنگي، گرسنگي يا له شدن جلوگيري شود.


 


بيماري مارک


علايم:  


مارک يک بيماري عصبي است که اعصاب بلدرچين را مورد حمله قرا مي دهد. در صورت ورود اين بيماري به بدن پرنده بايد سه هفته منتظر ماند تا علائم بيماري بروز کند. از علايم اين بيماري فلج شدن گردن، بال ها و پاها مي باشد که پرنده ديگر نمي تواند سرپا بياستد و در زماني که روي زمين است يک پاي خود را عقب و پاي ديگر خود را جلو نگه مي دارد و بال هايش به صورت آويزان مي افتد. در حالت شديد علائمي مانند عدم تعادل، فلج شدن يک طرفه يا دو طرفه بدن پرنده، لاغر شدن شديد در اثر از دست داد اشتها و سرانجام مرگ ميتوان اشاره کرد.


پيشگيري و درمان: 


رعايت اصول بهداشتي، ضد عفوني کردن محيط و پاکسازي مداوم محيط از فضولات از روش هاي عمومي پيشگيري مي باشد، در مرحله بعد بايد تمام پرندگان را در مقابل بيماري مارک واکسينه نمود. اين بيماري ويروسي بوده و درمان خاصي را نمي توان براي آن پيشنهاد کرد، در جهت کمک به بهبود وضعيت پرندگان بيمار، انها را ساير پرندگان جدا کنيد و با تقويت غذاي آنها و تهويه مناسب هواي محيط، حفظ رطوبت نرمال از مرگ آنها جلوگيري کنيد.


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

پیشتاز پمپ گرافیک انقلابی کسب درآمد از اینترنت به شیوه های نوین Fred وصال هنر Lynn James مرداد موزیک | دانلود آهنگ جدید هارمونی فصول مستر مووی